lep

lep
24

neljapäev, 3. märts 2016

Miia-Milla-Manda muuseumis

Teisipäeval käisime Miia-Milla-Manda muuseumis, võtsime osa muuseumitunnist "Sõpra märgates" Tund oli väga vahva ning oli täis tegevusi ja mänge, kus tuli oma kaaslastega arvestada.

Kõigepealt kohtusime öökulli ja kilpkonnaga, kes uurisid laste käest, et kuidas saab sõpru leida ja mida sõbraga üldse tehakse?
Kas sõbrad mahuvad ilusti kõik koos teki peale istuma?
Öökull ja kilpkonn said ka omavahel sõpradeks
Kui kilpkonna ja öökulliga oli sõprusest räägitud, siis oli aeg asuda sõpruse rännakule. Kuid sellel teekonnal oli ka õpetajal ülesanne, kus tuli õhupallile joonistada lilli, kui lapsed arvestavad sõpradega , kuid kui tekib mõni nügimine või sõbraga ei arvestata, siis joonistas kurva näo.

Sõpruse tunnel, kus kõik lapsed pidid moodustama tunneli ja siis sellest koos paarilisega läbi pugema.


Tunenlist läbi pugeda oli vahva, ning kõik lapsed said sellega sõbralikult hakkama.

Edasi tuli leida igalühel  lepatriinu ning istuda ringi, kus saab kõiki sõpru hästi näha ja neile lehvitada ning naeratada.






Tegime pai üksteisele



Võtsime kätest kinni

Proovisime kuidas on püsti tõusta kui kõik hoiavad üksteisel käest kinni.
Edasi liikusime aga rongiga.

 Liikusime kööki, kus selgus, et üks tüdruk oli kiiruga õue mängima tormanud ja köögi kõik segamini jätnud, kus lapsed siis üheskoos tegid köögi korda ja asetasid asjad omadele kohtadele


Istusime taaskord lepatriinudele ja leidsime lepatriinu piltide tagant värvilised pallid, mis pidime suuruse järgi rivisse asetama.
Ülesandeks oli oma sõpra aidata, söber tohib astuda ainult rohelistele pallidele.

Nüüd läks asi  kõige põnevamaks, sest läksime aardelaeka uurde, et kulda leida. Enne seda olid lapsed tublid ja arvestasid ilusti üksteisega, kuid siin läks veidike trügimiseks. Uurisime kullakangidele trükitud sõnu. Seal olid sellised sõnad nagu abivalmis ja tähelepanelik. Simo ja Hendrik olid tublid ja lugesid täitsa iseseisvalt sellised rasked ja pikad sõnad kokku. Arutlesime üheskoos, mis need sõnad ka tähendavad?
Kohtusime taas sõprade kilpkonna ja öökulliga, kellel oli meile seekord selline jutt.

Lõpetuseks aga tegime ühe suure ühise puntrakallistuse
Uurisime veel  ka õhupalli, missugused pildid meie õhupallile siis ka tulid. Palju lilli ja ainult kaks kurba nägu. Lapsed olid tublid.
Peale tundi oli aega ka mängida
Kuku!

Mina olen majakavaht

Kas siit saab sõbrale teise majja helistada?

Tüdrukud oleks justkui supikaussi sattunud

Poisid ikka armastavad turnida ja üksteist taga ajada

Autohuvilised autot proovimas.
Peale muuseumit küsisin lastelt, mis neile muuseumis kõige rohkem meeldis, ning vastuseid tuli igasuguseid, kellele meeldis auto, kellele liumägi, kellele kilpkonn ja öökull, ning neidki kellele meeldis kõik. Simo, aga uuris kas me tuleme millalgi veel siia?  Arvatavasti millalgi küll, sest nende muuseumitundide valikus on mitmeid teisigi põnevaid ja harivaid tunde.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar