lep

lep
24

reede, 17. märts 2017

Rüütlid ja printsessid




Kalamaja Lastemuuseumi Miiamilla külastus

Täna käisime Kalamaja Lastemuuseumis Miiamilla.
Ilmaga küll ei vedanud aga Lepatriinud on ju vaprad ja saime ilusti hakkama. Rongiga said nii mõnedki lapsed sõita esimest korda. 
 Kui olime kohale jõudnud ja oma märjad riided nagidesse riputanud saime veidi niisama ringi uudistada ja mängida.





 Muuseumis räägiti lastele vana aja mänguasjadest. Kust neid saadi, kuidas tehti ja kui vanad on asjad nende muuseumis. Lapsed said teada, et kõige vanem eksponaat muuseumis on lausa 500 aastat vana nahkpall.






 Mõningaid mänguasju said lapsed ka ise katsuda ja palju elevust tekitas neljakümne aasta vanuse pöialpoisi lõhnaõli nuusutamine.
Kui alumisel korrusel olid kõik jutud räägitud, suundusime teisele korrusele, kus saime samuti natuke ringi uudistada muinasjutu toas


 Ühes pealtnäha tavalises vanas kapis aga oli peidus vahva üllatus. Kui selle uksed avanesid nägid lapsed kapi sees ilusaid pilte ja nukke. Lindilt aga kostis vana ja õpetlik muinasjutt Ussikuningast.
Muinasjutt sai kuulatud ja oli aeg edasi liikuda kõrvaltuppa,  kus poisid said endale meisterdada vapraid rüütleid ja tüdrukud hapraid printsesse











 Poisid said soovi korral oma rüütlitele ka draakonid meisterdada, kelledega rüütlid saaksid võidelda ja tüdrukud tegid oma printsessidele lemmikloomi



 Kes oli kärme ja sai oma tööga enne teisi valmis, sai minna veel veidikeseks nukunurka mängima.


reede, 3. märts 2017

Laulu- ja pillimäng koos Oliveriga

Kord nädalas käib Lepatriinudel külas Oliver.
 Oliver on vahva poiss kellega koos me mängime erinevaid laulumänge, laulame ja edaspidi hakkame ka pille meisterdama ja pillidega mängima.








Õues juhtub nii mõndagi põnevat

Lepatriinudele meeldib talvel olenevalt ilmastikuoludest ikka õues hullata, lumepalle veeretada, jäätükikesi koguda, kelgutada ning lompides sulistada, kui ainult rohkem lubataks.

Ükspäev tulid aga poisid jooksuga meie praktikandi Getteri juurde, et nemad harjutavad laulu ja tahaks varsti esineda. Kui esinemisproovid tehtud ja julgustki rohkem kogutud, siis siit need vahvad esinemised tulidki.

Millest siis poisid laulsid? Ikka neid kõige kuumemaid ja popimaid superstaaride hitte.

Joosep meisterdas õues lumest südamekese.




Posid veeretasid suure lumepalli


Millest sai vahva liumäe teha.


Võeti aga järjekorda, et kõik saaksid liugu lasta.