lep

lep
24

reede, 30. september 2016

Rocca Al Mare Vabaõhumuuseumis leivapäeval

 Lepatriinud käisid esmaspäeval koos Kallikarudega Rocca Al Mare Vabaõhumuuseumis leivapäeval. Vaatlesime üle kõik need tööd ja tegemised, mis vanasti pidi tegema, et saaks leiba küpsetada ja mitte ainult vaadata vaid pidime ka tööd selle jaoks tegema. Esmalt istusime pimedas rehetoas ja vaatlesime kuidas vili vahelagedele oli kuivama seatud, uurisime millega vilja lõigatakse, kuidas tehakse rukkihakid, pekstakse kootidega, pannakse tuulama ja veskikivil jahuks jahvatatakse. Kõige lõpuks aga uurisime leivaastjat ja hõõguvat leivaahju, kuhu siis leivad sisse pannakse. Lõpetuseks sai igaüks proovida maitsvat rukkileiba.
















 

 


































 

neljapäev, 22. september 2016

Esimene keraamikatund

Täna siis alustasime keraamikatundides käimisega. Elevust ja põnevust oli ammu juba enne seda kauaoodatud päeva, et millal meil see keraamika ikka hakkab.
Kuna ilm oli täna vihmane, ning keraamikasse peame veidike jalutama, siis ei saanud lapsed aru, et miks me ikka jala lähme ja vihmaga:)
Esimeses tunnis tehti kausikesi, mille tegemisega lapsed said kõik väga kenasti hakkama ning kausikesed tulid vahvad ja omanäolised.












Esmalt tuli voolida pallikesed

Siis pöidlaga auk uuristada ja näppudega pigistades sellest kausike voolida

Brigitt oli väga kärme



Kui kausikesed olid valmis, siis sai vormide abil kaunistusi kausikesele lisada